Nötknäpparen och de fyra världarna

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Teater, Dans & Film, Lovaktiviteter
Datum: Torsdag 27 jun 2019 - tisdag 23 jul 2019

”Nötknäpparen” är en tysk historia från 1816 som främst har förevigats genom Pjotr Tjajkovskijs klassiska balett från 1892. Speciellt i USA har den fått stämpeln som den stora juldansen. Lasse Hallström är en av filmens regissörer. Filmen är löst baserad på både sagan ”Nötknäpparen och råttkungen” av E.T.A Hoffman samt den väldigt kända baletten med samma namn. Manusskrivaren Ashleigh Power har tagit delar från båda dessa versioner och även skrivit till helt nya scener.

I ”Nötknäpparen och de fyra världarna” möter vi en 1800-talsfamilj där mamman är död och sorgen ligger tung. Clara som saknar sin bortgångna mamma, finner ingen tröst hos sin far. Det enda Clara vill ha är en nyckel som kan öppna den mystiska speldosa som hennes moder lämnat henne som en sista julklapp.

På den årliga julfesten får hon av sin gudfar Drosselmeyers en magisk gyllene tråd, som leder henne in i de fyra världarnas värld, där det visar sig att även hennes mamma har varit på besök. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln och rädda världarna från onda makter måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

Visuellt och ljudmässigt så är den här filmen i toppklass. Kostym, mask och scenografi är enastående och ackompanjeras av James Newton Howards underbara musik, som blandar in de klassiska tonerna från Pjotr Tjajkovskijs musik. Mot mitten av filmen får vi även ett helt fantastiskt balettnummer med den kända ballerinan Misty Copeland.

Barntillåten från 11 år. Engelskt tal, svensk text. Filmen är ca 99 minuter.

Regi: Lasse Hallström, Joe Johnston. Medverkande: Keira Knightley, Morgan Freeman, Matthew Macfadyen, Helen Mirren, Mackenzie Foy m fl.

Välkommen till Kulturmagasinets sommarlovsfilmvisningar!

Vänligen respektera åldersgränserna.

En film kan vara:
barntillåten (Bt), från 7 år, från 11 år och från 15 år.

Filmer med 7-årsgräns kan ses av yngre barn i vuxens sällskap
Filmer med 11-årsgräns kan ses av barn från 7 år i vuxens sällskap.
Filmer med 15-årsgräns kan ses av barn från 11 år i vuxens sällskap.

Med vuxen avses en person som har fyllt 18 år.

Det är Statens Medieråd som bedömer vilken åldersgräns en film får. En film som av någon anledning inte granskats får automatiskt 15-årsgräns.

Observera att åldersgränserna inte är en vägledning för vilka filmer som passar vilken åldersgrupp. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jun
Torsdag 27 jun 2019 13:00 - 14:39 Kulturmagasinet
23 Jul
Tisdag 23 jul 2019 13:00 - 14:39 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Prisinformation

Pris från
0 SEK
Vandrarhem och B&B

Sundsvall City Hotell & Hostel / Vandrarhem

Avstånd: 56 meter
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra bekväma vandrahemsrum eller i större rum med Tv likt hotellstandard. Alla gäster har tillgång till fri internet. Varmt välkommen till Sundsvall City Hotell & Hostel!
Hotell & Herrgård

Elite Hotel Knaust

Avstånd: 122 meter
Elite Hotel Knaust ligger i centrala Sundsvall i närhet till Sundsvalls shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén.
Hotell & Herrgård

Sundsvall City Hotell & Hostel / Hotell

Avstånd: 70 meter
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra enkla bekväma vandrahemsrum eller i större rum med hotellstandard utrustade med tv. Fri internet och gratis kaffe! Varmt välkommen till Sundsvall City Hotell & Hostel!

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter