På Tapeten föreläsning- Välfärdens kulturarv

Område: Centrum
Arena/Plats:
Kategori: Föreläsning, Seminarier & Workshops
Datum: Tisdag 3 mar 2020

Cecilia Dahlbäck berättar om livet vid sidan av stenstadens prakt och rikedom; om fattigvårdens inrättningar vid Åkroken, kampen för överlevnad och välfärdssamhällets framväxt.
Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker. I projektet Välfärdens kulturarv lyfter Cecilia ett på olika sätt exkluderat och underrepresenterat kulturarv.

På Tapeten handlar om Sundsvall – och framförallt om Stenstan – i olika former. Precis som namnet ”På Tapeten” antyder fokuserar vi på det som var intressant och relevant då, nu och i framtiden. Du får uppleva allt ifrån föreläsningar till dramatiserad teater.
Nytt för i år är att På Tapeten genomförs varannan fredag kl 12:00, en ca 30-40 minuters föreläsning med en gästföreläsare eller egen personal från Stenstan Visitor Center. Anledningen till att vi kortar ner seminariet är att även du som jobbar ska ha möjlighet att besöka oss under lunchpausen. Vi hoppas att dessa dagar ska ge dig en guldkant i vardagen.
Du har möjlighet att förlänga din ”På Tapeten-upplevelse” genom att äta lunch tillsammans med övrig publik direkt efter föreläsningen. Vi har därför ordnat ett exklusivt ”På Tapeten-pris” á 90 kronor för dig som har deltagit på föreläsningen. Meddela i anmälan.

Våra föreläsningar är kostnadsfria och vi vill att du anmäler dig via vår hemsida eller i receptionen på Stenstan Visitor Center då antalet platser är begränsade. (Bokning släpps ca 2 veckor innan aktuell föreläsning)

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Mar
Tisdag 3 mar 2020 12:00 - 12:30  

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)60-658 58 00
Telefonnummer
+46 (0)60-658 58 00
Kontaktperson
Cecilia Enerud
E-post
turistbyran@sundsvall.se
Webbsida
https://stenstanvisitorcenter.se/pa-tapeten/

Faciliteter och service

Faciliteter
WC
Mat & Dryck på plats
Matservering

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré

Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2020-02-17 17:49:08, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7837.cbischannel-26049.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails