Lögdö Wild

Område: Timrå
Lögdö Wild Ljustorp (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Natur & Friluftsliv, Aktiva äventyr, Bad, [...]

VÄLKOMMEN TILL LÖGDÖ WILD!
Lögdö Wild drivs i samarbete mellan SCA och kommunerna Sundsvall, Timrå och Härnösand.
Här kan du göra absolut ingenting eller så får du uppleva äventyret i vildmarken. Skog är häftigt om du törs uppleva den.

Vi har avkopplande boende mitt i vildmarken och här kan du fiska i put & take sjöar efter vild öring, röding, regnbåge och gädda. Vi har även i liten skala bäverjakt, toppfågel och harjakt.

SCA äger ca 100 000 hektar i närområdet så mark finns det.

I denna vildmark mellan Sundsvall, Timrå, Kramfors och Sollefteå, som inrymmer både Fageråsens och Rigåsens naturreservat, kan man finna lugnet. På orten kallas Lögdö för fjällen. När man kommer till Lögdö slås man av de många vidsträckta myrarna och den höga luften med den storslagna naturen.

Här kan man hyra en stuga och bara vara. Kanske lära upp barnen att göra eld. Man kan köpa fiskekort till de många put & take vattnen eller varför inte prova att fånga den skygga vildöringen. Ta med cyklarna hit. Det finns många mil grusväg. Sjöarna sköts om av anställd personal för att allt ska fungera bra för våra gäster. Hjortron, lingon och blåbär kan du plocka fritt eller varför inte prova på att plocka tranbären som växer i revor på de stora myrkomplexen.

En begränsad tid av året är vikt till våra jaktgäster där vi erbjuder möjlighet att jaga hare, bäver eller toppfågel. Men jakten och hundarna får ni sköta själva vi ger er tips på var bävern finns och var haren har sin gång. Eftersom marken där ni kan jaga är på 75 000 ha så blir jakttrycket lågt.

Det är många sjöar som ingår i Lögdö där det finns naturliga bestånd av röding, öring, regnbåge, gädda och abborre. Vissa sjöar har ett naturligt bestånd av fisk i andra så planterar vi in fisk för att optimera chansen för fiskaren.

Vi tillhandahåller uppställningsplatser för campare. Till Lögdö kan du åka med utprintad karta och på plats gå in på hemsidan och betala för campingplats. Lika enkelt betalar du för fiskekortet se skylt på camping. Camping är endast tillåten på de iordningställda platserna.

Mer information kan fås på hemsidan. Uthyrning och fiskekort kan bokas/köpas online.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Lögdö Wild
Postadress
Ljustorp
Telefonnummer
+46 060-193451 (vardagar kl 07-17)
Kontaktperson
Niklas Sundberg
E-post
niklas.sundberg.skog@sca.com
Webbsida
http://logdowild.se

I närheten av

Tågstation
  • Timrå station,
Stad
  • Timrå centrum,
  • Sundsvalls centrum,

Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7837.cbischannel-26049.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails