Örnleden

Område: Ljungandalen
Arena/Plats:
Kategori: Natur & Friluftsliv, Bad, Båt & Fiske

Örnleden är en kanotled som fått sitt namn av att den passerar sjöarna Hångstaörn och Vikörn. Kanotleden hade sin storhetstid på 1990- talet men är fortfarande fullt farbar. Hela Örnleden är 22 km lång.

Leden startar vid Lortatjärnen i Grundsjön och går via Örsån ner till Hångstaörn. Där passerar man ön Storholmen som har något av en söderhavsö över sig. Det finns underbara sandstränder runt om ön. Vid Hångstaörndammen finns en enklare övernattningsstuga med britsar, bord och stolar. Leden fortsätter efter Hångstaörndammen till Vikörn och därefter in i Lomsjön.

Vid Lomsjödammen finns ett upptagningsställe.
Iläggställe för kortare turer finns vid Örsån strax innan den mynnar ut i Hångstaörn.

Sjöarna är reglerade och man får bära kanoten ca 100 meter vid Hångstaörndammen.

Kanoter och flytvästar finns att hyra av Naggens ekonomiska förening. De kan även ordna med uttransport till iläggställe och hämtning vid upptagsställe. Föreningen har 5 kanoter att hyra ut.

För att hyra kanot, kontakta Leif Jonsson 0691- 700 11, 070- 573 27 63
eller Monika Källman 0691- 700 42

OBS! Det kan ibland vara lågt vattenstånd där så det rekommenderas att först ringa och stämma av läget.

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+ 46 (0)690- 700 11
Kontaktperson
Leif Jonsson

Prisinformation

Prisinformation
Hyreskostnad för kanot och flytväst 125 SEK/dygn Uttranssport till iläggsplats 100 SEK Hämtning vid upptagsplats 100 SEK
Vandrarhem och B&B

Träporten Camping/Bed & Breakfast

Avstånd: 23,3 km
Träporten Restaurang & Camping ligger idylliskt vid Borgsjöns strand, bara ett steg från St. Olavsleden. Hos Träporten kan besökaren njuta av lugn och ro i den härliga omgivningen, Ljungandalen. Träporten erbjuder även värma övernattningar i stugor och på campingen.
Hotell & Herrgård

Hussborg Herrgård Golf & Konferens

Avstånd: 20,5 km
HussBorg med sina 100 bäddar ger möjlighet till varierat boende, dvs. från övernattning i Herrgården, sidoannexet med hotellstandard, villaboende, boende i egen lägenhet och även billigare övernattning i vandrarhemsmiljö.
Vandrarhem och B&B

Hussborg Herrgård Golf & Konferens

Avstånd: 20,6 km
HussBorg med sina 100 bäddar ger möjlighet till varierat boende, dvs. från övernattning i Herrgården, sidoannexet med hotellstandard, villaboende, boende i egen lägenhet och även billigare övernattning i vandrarhemsmiljö och stugor.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter