Fröst - Beethoven - Mozart

Område: Sundsvall
Arena/Plats: Tonhallen
Kategori: Musik, Show & Konserter
Datum: Torsdag 12 apr 2018

Från 80 SEK

FIGAROS BRÖLLOP blev kritiserad för att vara samhällsomstörtande och Beethoven fick ta en paus med sin ÖDESSYMFONI. Kvällen till ära får publiken ta del av ett uruppförande signerat Martin och Göran Fröst.

“Det är ett stycke som jag gör tillsammans med min bror, Göran. Det är ett stycke som senare kommer att ingå i ett större konsertprojekt som heter Retrotopia. Det handlar om hur vi ser på musikhistorien och vart vi är på väg. Stycket har ett nomadiskt tema och man kan hitta många influenser och många lager”, säger Martin Fröst.

Den franske kungen Ludwig XVI förbjöd först teatern att framföra Figaros Bröllop. Han upplevde handlingen som alltför samhällsomstörtande. Men vad var det då som var så farligt? Jo, dramat visade att överheten många gånger kan vara korkad, och att betjänterna kan vara riktigt klyftiga. Men det var Mozarts musik som senare stal rubrikerna. 1786 uruppfördes Figaros Bröllop och ouvertyren är en fest!

Beethoven var mitt uppe i det slitsamma arbetet med det som vi kallar hans Ödessymfoni, den femte, när den schlesiske greven Franz von Oppersdorf beställde två nya symfonier av honom.

Tonsättaren insåg att han inte skulle hinna slutföra femmans komplicerade tonspråk inom utsatt tid, så han påbörjade istället en helt ny, enklare symfoni. Symfonin blev färdig i tid för uruppförandet i Wien våren 1807. För besväret fick han 500 floriner.

Program:
W.A. Mozart - Ouverture till Figaros Bröllop
Martin och Göran Fröst - uruppförande
L van Beethoven - Symfoni nr 4

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Apr
Torsdag 12 apr 2018 19:00 Tonhallen

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 060-155400

Faciliteter och service

Faciliteter
WC
Mat & Dryck på plats
Matservering

Länkar

Prisinformation

Pris från
80 SEK
Prisinformation
Biljetter: ord 250 kr, pens 210 kr, barn & stud 80 kr
Lägenheter

Sundsvalls BF Uthyrningslägenheter - Företagsboende

Avstånd: 1,3 km
Sundsvalls BF erbjuder en ljus och fräsch lägenhet på 100 kvm. Endast långtidsboende, lämpar sig perfekt som företagsboende. Minimum bokning - 1 månad. Fullt utrustat kök och badrum. Förskottsbetalning gäller.
Hotell & Herrgård

Scandic Sundsvall City

Avstånd: 1,2 km
Hotell Scandic Sundsvall City ligger i centrala Sundsvall, endast 400 meter från tågstationen och 25 minuter med bil från Midlanda flygplats. Totalrenoverat under hösten och vintern 2012/2013. Stadens populära shoppingstråk ligger precis runt hörnet.
Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 1 km
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter