Gilles Apap - Avskedssymfoni

Område: Sundsvall
Arena/Plats: Tonhallen
Kategori: Musik, Show & Konserter
Datum: Torsdag 19 apr 2018

Från 80 SEK

Detta är en mycket speciell kväll; det är Gilles Apaps sista inplanerade konsert med Nordiska Kammarorkestern. Han har kallats 2000-talets violinist, och drar så gott som alltid fulla hus vart än i världen han befinner sig, så missa inte detta!

Publiken i Västernorrland har kunnat njuta av denne fiolgigant som minst sagt tänker utanför boxen. Man får applådera mellan satserna, orkestern kan komma in på scenen gåendes och spelandes. Detta kan vara trevliga inslag men det är framförallt hans förmåga att entusiasmera musikerna som är hans största tillgång. Och givetvis hans musikalitet. Efter fem år som konstnärlig rådgivare, eller som Gilles själv skulle ha uttryckt det ”konstig rådgivare” avslutas kvällen med ett varmt avsked. Men också med ett ”Från oss alla käre vän, välkommen tillbaka om inte alltför länge”.

Det blir musik av svenske Tor Aulin, som i slutet av 1800-talet var en framstående violinist, en av de ledande dirigenterna och en förkämpe för kammarmusiken.
Här framför Gilles hans 3:e violinkonsert. Konserten avslutas med Haydns Avskedssymfoni där han i finalen låter den ena av orkesterns musiker efter den andra blåsa ut sitt ljus och under tystnad lämna scenen. Detta var en vink till furste Esterházy för att musikerna nån gång skulle få sommarledigt. Sedan lär det bli ett eller annat extranummer av Gilles och orkestern också!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Apr
Torsdag 19 apr 2018 19:00 Tonhallen

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 060-155400

Faciliteter och service

Faciliteter
WC
Mat & Dryck på plats
Matservering

Länkar

Prisinformation

Pris från
80 SEK
Prisinformation
Biljetter: ord 250 kr, pens 210 kr, barn & stud 80 kr
Hotell & Herrgård

Scandic Sundsvall City

Avstånd: 1,2 km
Hotell Scandic Sundsvall City ligger i centrala Sundsvall, endast 400 meter från tågstationen och 25 minuter med bil från Midlanda flygplats. Totalrenoverat under hösten och vintern 2012/2013. Stadens populära shoppingstråk ligger precis runt hörnet.
Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 1 km
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".
Lägenheter

Sundsvalls BF Uthyrningslägenheter - Företagsboende

Avstånd: 1,3 km
Sundsvalls BF erbjuder en ljus och fräsch lägenhet på 100 kvm. Endast långtidsboende, lämpar sig perfekt som företagsboende. Minimum bokning - 1 månad. Fullt utrustat kök och badrum. Förskottsbetalning gäller.

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter