Mahlers symfoni nr 5

Område: Sundsvall
Arena/Plats: Tonhallen
Kategori: Musik, Show & Konserter
Datum: Torsdag 31 maj 2018

Nordiska Kammarorkestern + NorrlandsOperans Symfoniorkester = Norrlands Symfoniorkester
En storslagen avslutning på säsongen. Den hyllade kinesiska dirigenten Elim Chan, leder Norrlands Symfoniorkester genom bland annat Mahlers symfoni nr 5.

Gustav Mahler påbörjade arbetet med sin femte symfoni 1901. Ett år senare fullbordades verket. Uruppförandet ägde rum i Köln den 18 oktober 1904 då Mahler själv dirigerade. Många har säkert inledningen till symfonins tredje del, det bitterljuva Adagietto för stråkar och harpa, som favorit. Det är säkert det mest kända avsnittet i symfonin. Inte minst på grund av att det valdes som ledmotiv till Viscontis film Döden i Venedig efter Thomas Manns roman, har det kommit att bli ett ofta spelat nummer. Adagiettot är en ovanligt välformad och homogen ädelsten. Romantiskt världsfrånvänt står det i skarp kontrast till resten av symfonin. Man har kallat det ett kärleksbrev till Alma Schindler, hon som blev fru Mahler under arbetet med denna symfoni.

Kaija Saariaho är en finsk tonsättare och är ett aktat namn internationellt, inte minst i Frankrike, där hon också under långa perioder varit bosatt. 2013 tilldelades hon Polarpriset.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
31 Maj
Torsdag 31 maj 2018 19:00 Tonhallen

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 060-155400

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter: ord 250 kr, pens 210 kr, barn & stud 80 kr
Lägenheter

Sundsvalls BF Uthyrningslägenheter - Företagsboende

Avstånd: 1,3 km
Sundsvalls BF erbjuder en ljus och fräsch lägenhet på 100 kvm. Endast långtidsboende, minimum bokning - 1 månad. Lämpar sig perfekt som företagsboende. Fullt utrustat kök och badrum. Förskottsbetalning gäller.
Hotell & Herrgård

Scandic Sundsvall City

Avstånd: 1,2 km
Hotell Scandic Sundsvall City ligger i centrala Sundsvall, endast 400 meter från tågstationen och 25 minuter med bil från Midlanda flygplats. Totalrenoverat under hösten och vintern 2012/2013. Stadens populära shoppingstråk ligger precis runt hörnet.
Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 1 km
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter