Byggnadsvårdsdag – Bevara antikvariskt måleri i Stenstan

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Kultur & Utställningar, Föreläsning, Seminarier & Workshops
Datum: Torsdag 28 mar 2019

Välkommen till en dag på Kulturmagasinet med Sundsvalls stenstad i centrum!
Sundsvalls stenstad är rikt dekorerad med måleri i trapphus, lägenheter och hotellfoajéer. Några byggnader har sina originalmålningar bevarade. Hur bevarar du måleri som är över 100 år gammalt? Vad ska du tänka på?
Eva Körberg och Lotta Näckter, Mittkonservator AB, har stor erfarenhet av konserveringsarbete på bland annat Hedbergska huset, Knaust, Thuressonska och Bernska huset.

Sundsvall blev nyligen utnämnd till Sveriges vackraste stad. Stadens arkitektur med dekorativa fasader, vackra parker och esplanaden var avgörande för denna utmärkelse. Vi på Sundsvalls museum, Sundsvalls kommun vill tillsammans med några av länets kulturmiljöaktörer och konsulter uppmärksamma dessa värden.

Därför bjuder vi in dig som äger, förvaltar eller har annan verksamhet eller koppling till stadens kulturvärden till en eftermiddag med visningar och föreläsningar!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Mar
Torsdag 28 mar 2019 17:30 - 17:50 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 060191800
E-post
kulturmagasinet@sundsvall.se
Webbsida
https://sundsvall.se/byggnadsvardsdag

Faciliteter och service

Faciliteter
WC
Mat & Dryck på plats
Matservering

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré
Hotell & Herrgård

Sundsvall City Hotell & Hostel / Hotell

Avstånd: 70 meter
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra enkla bekväma vandrahemsrum eller i större rum med hotellstandard utrustade med tv. Fri internet och gratis kaffe! Varmt välkommen till Sundsvall City Hotell & Hostel!
Vandrarhem och B&B

Sundsvall City Hotell & Hostel / Vandrarhem

Avstånd: 56 meter
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra bekväma vandrahemsrum eller i större rum med Tv likt hotellstandard. Alla gäster har tillgång till fri internet. Varmt välkommen till Sundsvall City Hotell & Hostel!
Hotell & Herrgård

Elite Hotel Knaust

Avstånd: 122 meter
Elite Hotel Knaust ligger i centrala Sundsvall i närhet till Sundsvalls shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter