Curt Agges skulpturpark

Område: Skog & Älv
Gimåfors 1378 , 84013 Torpshammar (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Övriga besöksmål

Ett besök på Aggegården är nästan ett måste för dig som är konstintresserad. Besökaren får en generös guidning bland tavlor och skulpturer gjorda av konstnärer från världens alla hörn. Det egna måleriet är representerat i 37 länder. Museet har konst från 1600-tal till nutid. Konstnären Curt Agge visar sin fantasifulla skulpturpark, med 50 skulpturer i järn, sitt måleri och sina samlingar. Samlingarna består av grafik, textil, måleri och skulptur av hög klass.

Detta är den första artbrutparken i sitt slag i hela Skandinavien. Parken är 10 000 kvm och har fått priset Kulturstipendiat av Sundsvalls Kommun 2004. Hans samlingar är imponerande och detta är ett riktigt Mecka för den konstintresserade. Förutom att se konstnären Curt Agges ofattbara samlingar av andras konst kan du också titta på de tavlor han själv blivit berömd för. I en helt egen byggnad visar han sina egna målningar i varierande storlekar. Öppet varje dag under juli månad. Övrig tid enligt överenskommelse.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Gimåfors 1378
Postnummer
84013
Postadress
Torpshammar
Telefonnummer
+46 0691-400 69

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré.
Vandrarhem och B&B

Boda Borg vandrarhem

Avstånd: 24,2 km
På Boda Borg sover man gott. Eller... Det sägs att det spökar i husen vid Boda Borg. Övernatta i trevligt logi om du vågar! Var beredd på nattliga äventyr! På dagtid hittas äventyren i Questarna.
Stugor & Stugby

Camp Mid Adventure / Stugor

Avstånd: 22,6 km
Camp midadventure ligger ca 2 mil från Sveriges geografiska mittpunkt. Vi ligger på en tallbeklädd ås, mycket vackert omgärdat av älven Ljungan på ena sidan och Backetjärn på den andra. Här finns stugor och uppställning för husvagnar och husbilar.
Vandrarhem och B&B

Hussborg Herrgård Golf & Konferens

Avstånd: 28,8 km
HussBorg med sina 110 bäddar ger möjlighet till varierat boende, dvs. från övernattning i Herrgården, sidoannexet med hotellstandard, villaboende, boende i egen lägenhet och även billigare övernattning i vandrarhemsmiljö och stugor.

Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter