City Café

Område: Centrum
Kyrkogatan 18 , 852 32 Sundsvall (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Caféer

City Café är ett café med anor, omtalat för sina goda smörgåsar och den egna hemlagade senapen, som även finns till försäljning. Det finns 45 platser och även en uteservering på sommaren. Öppnar tidigt varje vardag för morgonfika.

1891, 3 år efter den stora Sundsvalls branden startade Mina Nordström café i det nyuppbyggda hirschka huset. Mina ägde cafét genom ett sekelskifte och två världskrig. 1945 tog Konrad Dufenberg över rörelsen. 1967 tog nästa era över och det nya namnet blev då City Caféet, 1997 tog Gunilla Sjöberg över detta anrika café, som idag är Sveriges näst äldsta café.

Gunilla är nu stolt ägare till denna institution, som startade långt innan kaffelatte och macarones kom till staden. Dagens citycafé är kafé fullt av tradition, personlighet och charm. Hit åker folk från land och rike för att uppleva ett stycke välbevarad historia. Gunillas hemlagade senap är ett givet inslag för många gäster. Hennes egna senaps-recept är välbevarad hemlighet. Men det är ingen fara, det är bara att köpa med sig en burk hem.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Kyrkogatan 18
Postnummer
852 32
Postadress
Sundsvall
Telefonnummer
+46 060-613763
E-post
info@citycafe.se
Webbsida
http://www.citycafe.se
Öppettider
Se hemsida.

Länkar

Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 210 meter
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".
Hotell & Herrgård

Lilla Hotellet

Avstånd: 279 meter
Här får du uppleva historiens vingslag i en lugn och trivsam miljö. Lilla Hotellet är ett anrikt litet familjehotell beläget mitt i Stenstaden i centrala Sundsvall. På behagligt gångavstånd finns det en mängd restauranger och pubar. Det centrala läget inbjuder också till bra shopping och sevärdheter.
Hotell & Herrgård

Sundsvall City Hotell & Hostel / Hotell

Avstånd: 279 meter
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra enkla bekväma vandrahemsrum eller i större rum med hotellstandard utrustade med tv. Fri internet och gratis kaffe! Varmt välkommen till Sundsvall City Hotell & Hostel!

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter