Arboretum - Sidsjö

Område: Skog & Älv
Arena/Plats:
Kategori: Natur & Friluftsliv

Område med främmande träd vid Sidsjöbodarna.

En lärkplantering anlades 1957 på en liten yta nära Sidsjön. På 80-talet när det skulle läggas igen odlingsmark beslutades att inte plantera med vanlig gran utan då planterades en del områden intill den tidigare lärkplanteringen med allehanda träslag från norra halvklotet. Detta arboretum ligger till en del inom och i övriga delar strax utanför reservatets sydöstra del. Här finns en orienteringstavla samt informerande skyltar intill varje trädslag.

Sidsjö är ett kommunalt naturreservat som har stort lokalt intresse då det gäller att skydda biologisk mångfald, värdefulla naturmiljöer och tillgodose behovet av områden för friluftslivet.

Området kring Sidsjön är ett mycket välbesökt friluftsområde på kommunal mark med strandpromenad, fiske, slalombacke, längdskidspår, kanotuthyrning med mera. Det ligger nära stadens centrum och är omtyckt inte minst i egenskap av ett stycke lätt tillgänglig, relativt oexploaterad natur.

Kontaktinformation

Hotell & Herrgård

Sidsjö Hotell och Konferens

Avstånd: 818 meter
Välkommen till Sidsjö Hotell & Konferens! Ett naturnära och prisvärt boende med närhet till centrala Sundsvall.
Hotell & Herrgård

Lilla Hotellet

Avstånd: 2,5 km
Här får du uppleva historiens vingslag i en lugn och trivsam miljö. Lilla Hotellet är ett anrikt litet familjehotell beläget mitt i Stenstaden i centrala Sundsvall. På behagligt gångavstånd finns det en mängd restauranger och pubar. Det centrala läget inbjuder också till bra shopping och sevärdheter.
Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 2,3 km
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter