Bure - Norra Berget

Område: Skog & Älv
Norra Berget, 856 40 Sundsvall (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Utsiktsplatser

Norra Berget, den skogbevuxna stadsparken, gömmer en hemlighet: BURE.
Bure är en gammal grusgrop där jordmassor från gatuomläggningar deponerats genom åren. Oväntad dyker den upp vid vandringen i skogen, den stora elliptiskt formade uthuggningen i barrskogen.

En panoramavy över Selångeråns dalgång uppenbarar sig. Ögat söker sig bort i landskapets långa siktlinjer, mot Selångers kyrka, Hov och mot de blåskimrande bergen.

Om jätten Bure har varit på Norra Berget är osäkert, men namnet på platsen har funnits länge. För att förtydliga och ladda det stora landskapsrummet har landskapsarkitektur och skulptur samverkat i gestaltningsarbetet. Det centrala skulpturala objektet har en yta på 350 kvm, en stödjande linjeform vars längd är 75 m och ett modellerat elliptiskt landskapsrum på drygt 4000 kvm. Gestaltningen är gjord av Olofgörs & Peterson i samarbete med landskaps-arkitekt Jonas Berglund/Nivå Landskapsarkitektur AB.

Vill du boka Bure för vigsel, barndop, kulturevenemang eller nåt annat?
Kostnaden för att hyra platsen är 500 kr per påbörjat dygn exklusive elkostnad. Ta kontakt med Norra Berget tfn 060-19 12 00 för ytterligare information. Du kan också e-posta din förfrågan till info.norra@sundsvall.se

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Norra Berget
Postnummer
856 40
Postadress
Sundsvall
Webbsida
http://www.norraberget.se
Öppettider
Öppet året runt, dygnet runt

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré
Vandrarhem och B&B

Sundsvall City, Vandrarhem

Avstånd: 1,7 km
Välkommen till Sundsvalls nya hotell/vandrarhem mitt i stan. Vi kan erbjuda 52 trevliga, rena & nyrenoverade rum för totalt 148 personer. Bo billigt i en av våra 5 rum som har hotellstandard eller välj bland enkelrum, dubbelrum, familjerum eller fyrabäddsrum samt damernas och herrarnas sovsal.
Hotell & Herrgård

Sundsvall City Hotell

Avstånd: 1,7 km
Välkommen till ett av Sundsvalls mest centralt belägna hotell/vandrarhem. Bo billigt i ett av våra enkla bekväma vandrahemsrum eller i större rum med hotellstandard utrustade med tv. Fri internet och gratis kaffe! Varmt välkommen till Sundsvall City Hostel!
Vandrarhem och B&B

Stenstadens Vandrarhem Sleep In

Avstånd: 1,6 km
Litet vandrarhem mitt i city. 2-bäddsrum med TV till varje bädd. Dusch och WC i korridor. Gemensamt pentry. sänglinne kan hyras. Rökfritt. Ej djur. Avresestädning ingår. Gratis Wifi. Rummen hyrs ut antingen som "Bädd i dubbelrum" eller som "Enkelrum".

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter