Storstensjöbodarnas Fädbodvall

Område: Sundsvall
Storstensjöbodarna , 860 41 Liden (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Natur & Friluftsliv, Gruppaktiviteter, Övriga besöksmål

Storstensjöbodarna ligger på Stor-stensjöns västra strand längs gränsen mot Jämtland. Vacker naturmiljö på och omkring fäbodvallen.

Fäbodvallen har anor från 1800-talets början och har haft 6 st stugor och ladugårdar som man fortfarande kan se rester av. En stuga är fortfarande i gott skick sedan den renoverades på 50-talet för att brukas som skogsarbetarbostad. Två eldhus är öppna för allmänheten. Där kan besökarna själva göra upp eld för att grilla och koka sin utflyktslunch.

Holms hembygdsförening erbjuder även flottfärd över sjön för grupper som har svårt att gå stigen runt sjön till Fäboden (ca 30-40 min stigpromenad) samt servering av kolbullar och fika bl.a. Logi går att boka för övernattning. Holms hembygdsförening mottager bussgrupper för dagsbesök i Storstensjöbodarna. Föreningen kan ordna med förtäring och guidning vid besöket.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Storstensjöbodarna
Postnummer
860 41
Postadress
Liden
Webbsida
https://www.hembygd.se/holm/
Vandrarhem och B&B

Boda Borg vandrarhem

Avstånd: 33,1 km
På Boda Borg sover man gott. Eller... Det sägs att det spökar i husen vid Boda Borg. Övernatta i trevligt logi om du vågar! Var beredd på nattliga äventyr! På dagtid hittas äventyren i Questarna.
Lägenheter

Boda Borg Lägenhet (djurvänligt)

Avstånd: 33,1 km
Rymlig lägenhet med 2 rum och kök. Totalt finns det 10 sängplatser. Perfekt boende för dig som har djur, då boendet ligger i naturskönt område längs Ljungans strand. Nära till Sundsvall, endast 40 minuter med bil.
Stugor & Stugby

Camp Mid Adventure / Stugor

Avstånd: 31,2 km
Camp midadventure ligger ca 2 mil från Sveriges geografiska mittpunkt. Vi ligger på en tallbeklädd ås, mycket vackert omgärdat av älven Ljungan på ena sidan och Backetjärn på den andra. Här finns stugor och uppställning för husvagnar och husbilar.

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter