Ljustorps Hembygdsgård

Område: Skog & Älv
Hamre, 861 93 Ljustorp (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Övriga besöksmål

Ljustorps Hembygdsförenings gård, Hamregården, är tänkt som en trivsam samlingspunkt för medlemmar och andra intresserade personer. Inredningen är en återskapning av ett bondehem i Ljustorp på 1920-talet och visar hur man då levde och verkade. Hamregården är en sk korsbyggning uppförd 1820 till 1840. De första spåren efter Hamregårdens första bonde finns i skattelängd från 1576.

Under sommaren är hembygdsgården öppen efter överenskommelse. Samlingar och litteratur, klippalbum om Ljustorp, översikt av foton och utrustning för släktforskning via mikrofischläsare finns då tillgängliga.

Hembygdsföreningen hjälper gärna till att ordna släktträffar, jaktträffar och andra föreningsträffar. Hembygdsgården kan ta emot sällskap på upp till 40 personer.

Gårdens bagarstuga kan hyras ut för 100 kr per dygn.
På hembygdsgården serveras och säljs bröd som bakats här, även servering av kaffe/thé.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Hamre
Postnummer
861 93
Postadress
Ljustorp
Telefonnummer
+46 060-821 77
E-post
olof@ulander.com
Webbsida
http://www.ulander.com/ljustorp/index.html
Öppettider
Efter överenskommelse. Återkommande arrangemang är valborgsmässoafton och midsommarfirande.
Hotell & Herrgård

Söråkers Herrgård

Avstånd: 14,2 km
Hos oss bor du fint på ett modernt hotell, med utsikt över vår lummiga herrgårdspark. Fri parkering och en vällagad frukost ingår. Liksom den alltid lika fina gästservicen som vår personal levererar.
Hotell & Herrgård

Scandic Sundsvall Nord

Avstånd: 21,9 km
Svanen-märkta Scandic Sundsvall Nord ligger 3 km från centrum av stan, bredvid E4 och 20 min från Midlanda Airport. Det är nära till Norra Stadsberget med aktiviteter för alla åldrar och fin utsikt över stan. Folkets Park ligger också nära.
Vandrarhem och B&B

Lövbergs B&B

Avstånd: 3,5 km
Lövbergs gårdsproduktion driver ett litet bed&breakfast med tre rum och ett litet gårdsmejeri där man tillverkar ostar och andra mejeriprodukter. Mejeriet har vunnit SM-guld för en av sina ostar och det finns en gårdsbutik där ni kan handla gårdens produkter.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter